Teqnow en ESEF Maakindustrie 2024 helpen je op weg naar smart manufacturing

pimj
04 januari 2024
3 min

Teqnow en ESEF Maakindustrie 2024 helpen je op weg naar smart manufacturing

De Maakindustrie Future Arena op ESEF Maakindustrie 2024 biedt in combinatie met drie verschillende Guided Tours bezoekers inzicht in slim produceren en bedrijfsprocessen verbeteren met data. De Guided Tours worden telkens vooraf gegaan door een inleiding door Paul d’Hond, programmamanager Teqnow bij Koninklijke Metaalunie.

Rabobank heeft er onlangs nog op gewezen: de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie komt onder druk te staan door de vergrijzing. Zeker in de hightech industrie is het tekort aan technische vakmensen een alsmaar groter probleem dat de sector parten speelt. Slimmer produceren en processen verbeteren met data zijn twee oplossingen waarmee maakbedrijven dit probleem kunnen aanpakken.

Presentatie Teqnow en Guided Tours reiken vooral praktische handvatten aan
Tijdens ESEF Maakindustrie 2024 in Utrecht staan drie verschillende Guided Tours op het programma die maakbedrijven informeren over innovaties op het vlak van slimmer produceren en data gebruiken én praktische voorbeelden van exposanten op de beurs tonen. De eerste Guided Tour – Een goed begin is het halve werk – is bedoeld voor werkvoorbereiders en leidinggevenden. Het gaat hier vooral om de vraag hoe begin je met het verbeteren van processen. Ook de tweede Guided Tour – Slim en beheersbaar produceren – is gericht op deze doelgroep. Hierin komen aspecten aan bod zoals voorinstellen, kwaliteitsbeheersing, tussenopslag, transport en hoe je deze stappen in het proces effectief kunt aansturen om tot een beheersbaar en reproduceerbaar proces te komen. Net als bij de eerste Guided Tour bezoeken de deelnemers na de presentatie van Paul d’Hond een aantal praktische voorbeelden op de beursvloer.


Teqnow programmamanager Paul d’Hond

Data gebruiken voor procesverbetering
De derde Guided Tour is specifiek gericht op directeuren en leidinggevenden van mkb-naakbedrijven. In Je bedrijfsproces verbeteren met data draait het om de vraag hoe je de juiste data verzamelt en analyseert om zo verbeterstappen voor proces te onderbouwen. Met data maken bedrijven de volgende stap op weg naar smart industry. Ook in deze Guided Tour gaat het vooral om praktisch bruikbare informatie, die niet alleen door Paul d’Hond in zijn presentatie aan bod komt maar eveneens bij de exposanten op de beursvloer.

Alle drie de Guided Tours beginnen in de Maakindustrie Future Arena op ESEF. KIik hier voor de details over de tijdstippen. En via deze link kun je je gratis registreren voor een toegangskaart voor ESEF Maakindustrie 2024.

Bron artikel: Made in Europe

——————————————-

ESEF Maakindustrie is het grootste en belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering

ESEF vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024 in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Met het ticket voor ESEF Maakindustrie hebben bezoekers ook gratis toegang tot de vakbeurs TechniShow.

Klik hier voor persaccreditatie 
Wil je je registreren als bezoeker? Klik dan hier

Voor meer informatie over Koninklijke Jaarbeurs neem je contact op met Elsje van Vuuren, senior communicatieadviseur via elsje.van.vuuren@jaarbeurs.nl of via 06 21988042.

[/column_text][/vc_column][/vc_row]

pimj

Gerelateerde artikelen