ESEF Maakindustrie 2024 met focus op duurzame en innovatieve maakoplossingen

pimj
20 december 2023
3 min

ESEF Maakindustrie 2024 met focus op duurzame en innovatieve maakoplossingen

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor ESEF Maakindustrie. Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ laten ruim 175 exposanten zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming. Ricardo Vivas, beursmanager ESEF: “Deze editie bieden we een bomvol programma, van presentaties over de nieuwste technologieën en innovaties tot aan kennissessies over de uitdagingen in de arbeidsmarkt. Tienduizenden professionals en andere geïnteresseerden binnen de maakindustrie kunnen zich voorbereiden op een inspirerende beurs.” ESEF vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs TechniShow.

Focus op een duurzame toekomstDe maakbaarheid van morgen staat centraal tijdens ESEF. Ricardo Vivas: “Terwijl de arbeidsmarkt voor grote uitdagingen staat door automatisering, transformeert digitalisering de hele maakindustrie met loT en AI. Daarnaast wordt duurzaamheid cruciaal met een focus op groene productie en recycling. Allerlei belangrijke thema’s die we terug laten komen in de verschillende activiteiten van de beurs. Zo richten we de zogeheten Future Arena in voor kennissessies over onder andere energieverbruik, robotisering en ketenintegratie. Daarnaast richten we op de beursvloer een  ‘loopbaanstraat’ in waarbij bezoekers inspiratie opdoen over de doorstroom en ontwikkeling van personeel.”Deep dive in nieuwste technologieën en innovatiesOp de vakbeurs verzorgen experts van Teqnow Koninklijke Metaalunie themarondleidingen voor bezoekers. Professionals krijgen inzichten in het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van data. Daarnaast krijgen bezoekers toelichting op hoe men tot een beheersbaar, reproduceerbaar en foutloos productieproces komt. Ricardo Vivas: “Ik verheug me erop om alle experts uit de maakindustrie in Jaarbeurs te ontvangen. De aankomende editie belooft een unieke gelegenheid te worden voor professionals om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en de nieuwste ontwikkelingen in de maakindustrie te ontdekken.”‘Make’ en ‘buy’ onder één dakESEF vindt tegelijk plaats met de vakbeurs TechniShow. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt.  ESEF Maakindustrie en TechniShow vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. “Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, licht Ricardo Vivas toe.

ESEF Maakindustrie is het grootste en belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering

ESEF vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024 in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Registreer via event.maakindustrie.nl. Met het ticket voor ESEF Maakindustrie hebben bezoekers ook gratis toegang tot de vakbeurs TechniShow.

Klik hier voor persaccreditatie 
Wil je je registreren als bezoeker? Klik dan hier

Voor meer informatie over Koninklijke Jaarbeurs neem je contact op met Elsje van Vuuren, senior communicatieadviseur via elsje.van.vuuren@jaarbeurs.nl of via 06 21988042.[/column_text][/vc_column][/vc_row]

pimj

Gerelateerde artikelen