10 t/m 13 maart 2026 | Jaarbeurs, Utrecht

Activiteiten

ESEF Maakindustrie 2024 had een breed contentprogramma. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten.

Maakindustrie Future Arena

In de Maakindustrie Future Arena stonden drie hoofdthema’s centraal:

  • Sustainability (energieverbruik, grondstof gebruik, verspilling, circulariteit)
  • Smart Industry (digitalisering, automatisering en robotisering)
  • Supply Chain (ketenintegratie)

Vrouwen in de Maakindustrie

Tijdens ESEF Maakindustrie werd op dinsdag 12 maart 2024 het event “Vrouwen in de Maakindustrie” georganiseerd. In de Future Arena spraken vrouwen uit de industrie over hun ervaringen en gingen met elkaar in gesprek in een panel discussie. Het event werd afgesloten met een  aansluitende netwerklunch.

Innovatie Plein ESEF exposanten

Op het Innovatie Plein stonden allerlei slimme innovaties van ESEF Maakindustrie exposanten.

Hier kwamen de nieuwste technologische doorbraken en baanbrekende ideeën samen die de toekomst van de maakindustrie vormen. Innovatie en vooruitgang stonden op dit plein centraal en gaven een inkijkje in de meest recente ontwikkelingen uit de industrie.

Guided Tours

Voor diegenen die dieper wilden duiken in specifieke onderwerpen, werden er diverse guided thema tours ge­or­ga­ni­seerd. Deze tours, geleid door experts, leidden bezoekers door de beursvloer en boden inzichten in de nieuwste tech­no­lo­gie­ën en innovaties binnen ver­schil­len­de vakgebieden.

BLMC Ketentheater

In het Ketentheater nodigde BLMC experts uit die lieten zien hoe jij je productiebedrijf efficiënter, winstgevender en succesvoller kunt maken. We gingen in op thema’s zoals productiviteitsverbetering, voorraadoptimalisatie, ketensamenwerking en de inrichting van je productienetwerk. Ook waren er interessante praktijkcases en bijdragen van deskundige kennispartners.

ESEF Maakindustrie & TechniShow

De kracht van de combinatie van TechniShow en ESEF Maak­in­du­strie was dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak bracht. Honderden exposanten op TechniShow en ESEF Maak­in­du­strie lieten zien hoe de maak­in­du­strie verder innoveerde.