Vrouwen in de Maakindustrie

Vrouwen spelen een groeiende rol in de maakindustrie, traditioneel gedomineerd door mannen. Ze bekleden nu leidinggevende posities, doen ingenieurswerk en zijn betrokken bij geavanceerde technologieontwikkelingen. Deze verschuiving naar meer diversiteit benadrukt het potentieel van vrouwen voor waardevolle bijdragen aan technologische vooruitgang en industriële groei. Organisaties erkennen dit belang en implementeren maatregelen zoals mentoringprogramma’s en inclusieve werkomgevingen om gelijke kansen te bevorderen. Het streven naar gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen is cruciaal voor het benutten van diverse perspectieven, ideeën en innovaties, wat zowel bedrijven als de gehele sector ten goede komt.

Tijdens ESEF Maakindustrie zal op dinsdag 12 maart 2024 het event “Vrouwen in de Maakindustrie” georganiseerd worden. In de Maakindustrie Future Arena spreken vrouwen die werkzaam zijn in deze industrie over hun ervaringen én zij zullen met elkaar in gesprek gaan in een panel discussie. Het event wordt afgesloten met een  aansluitende netwerklunch.

Programma - Maakindustrie Future Arena

Kiezen voor een carrière in tech – en waarom vrouwelijke rolmodellen zo belangrijk zijn

Spreker: Eline van Uden – Freelance filmmaker en tekstschrijver in de tech

Inhoud sessie: 

Rolmodellen spelen een belangrijke rol in het aantrekken van (hard nodig) nieuw talent. Door vrouwen hun verhaal te laten vertellen kan je ervoor zorgen dat techniek gaat leven bij jonge meiden en vrouwen. Andersom kunnen inspirerende verhalen rolmodellen ook de industrie zelf inspireren om meer te investeren in het creëren van inclusieve werkomgevingen.

Tijd: 11.45 – 12.00 uur

Aanmelden Vrouwen in de Maakindustrie

In tien jaar een startup laten opbloeien tot een volwaardig techbedrijf

Spreker: Nina Hoff – CEO van ByFlow 3D Food Printing

Inhoud sessie: 

Nina vertelt op een openhartige manier hoe het is om al bijna tien jaar een technologische startup te leiden dat uitgroeit tot een succesvol bedrijf. In 2016 heeft het bedrijf de eerste voedselprinter op de markt gebracht waarmee je zelf de vorm, textuur en smaak van een gerecht kan kiezen. Maar de missie van byFlow gaat verder dan een unieke smaakbeleving: als kennis- en ontwikkelingspartner van meerdere multinationals werken ze aan innovatieve oplossingen waarmee op grote schaal en op een duurzame manier voeding wordt geproduceerd.

Tijd: 12.00 – 12.15 uur

Aanmelden Vrouwen in de Maakindustrie

Laat niets je weerhouden om je ambities te volgen

Spreker: Aniek Averesch – directeur bij Brink Staalbouw – Circulairstaal

Inhoud sessie:

Informatie volgt…

Tijd: 12.15- 12.30 uur

Aanmelden Vrouwen in de Maakindustrie

Paneldiscussie

Welkom bij onze boeiende paneldiscussie tijdens de ESEF Maakindustrie, waar we de schijnwerpers richten op een cruciaal en vaak onderbelicht aspect van de maakindustrie: vrouwen in de sector. Ons deskundige panel, bestaande uit vooraanstaande professionals en visionaire leiders, zal een diepgaand gesprek voeren over de rol van vrouwen in de maakindustrie, de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en de inspirerende successen die ze hebben behaald. Deze discussie biedt een uniek inzicht in de diverse bijdragen van vrouwen aan innovatie, technologie en vooruitgang binnen de maakindustrie. Laten we samen de dialoog aangaan, barrières doorbreken en streven naar een meer inclusieve toekomst voor de maakindustrie.

Tijd: 12.30 – 13.00 uur

Aanmelden Vrouwen in de Maakindustrie

Netwerklunch

Een netwerklunch gericht op vrouwen in de maakindustrie biedt een unieke gelegenheid om de kracht en diversiteit van vrouwelijke professionals in deze sector te vieren. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vrouwen uit verschillende facetten van de maakindustrie samenkomen om ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. De informele setting van de lunch biedt een ontspannen sfeer waarin de deelnemers kunnen netwerken, nieuwe contacten kunnen leggen en bestaande relaties kunnen versterken. Het delen van successen, uitdagingen en inzichten kan niet alleen de onderlinge band versterken, maar ook bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke professionals in de maakindustrie. Deze netwerklunch draagt zo bij aan het bevorderen van gelijkheid en empowerment binnen deze boeiende sector.

Tijd: 13.00 – 14.00 uur

Aanmelden Vrouwen in de Maakindustrie

Sprekers informatie

Eline van Uden

Freelance filmmaker en tekstschrijver in de tech

Over Eline

Eline is jaren werkzaam geweest in de High Tech industrie maar besloot zich twee jaar geleden te richten op het maken van video’s en teksten voor technologische bedrijven en instituten. Op dit moment werkt ze aan een documentaire over vrouwen in de techniek samen met documentairemaker D2D Media (in opdracht van de Technische Universiteit van Eindhoven).

Website
LinkedIn

Nina Hoff

CEO van ByFlow

Over Nina

Nina is sinds 2015 CEO van het bedrijf byFlow in Eindhoven. Als ondernemer in hart en nieren, won ze in 2018 de titel Tech Entrepeneur of the Year van de Techionista awards. ByFlow ontwikkelt 3D printtechnologie waarmee mensen op een nieuwe manier voeding kunnen maken – en beleven.

Website
LinkedIn

Aniek Averesch

Directeur van Brink Staalbouw – Circulairstaal

Over Aniek

Informatie volgt…

Website
LinkedIn