Innovatie Plein

Op het Innovatie Plein vind je allerlei slimme innovaties van ESEF Maakindustrie exposanten.

Hier komen de nieuwste technologische doorbraken en baanbrekende ideeën samen om de toekomst van de maakindustrie te vormen. Hier staan innovatie en vooruitgang centraal, en bieden we een inkijkje in de meest recente ontwikkelingen die de industrie transformeren.

Onderstaand vind je een overzicht van exposanten die op dit plein hun innovatie tonen!

Innovatief gevelsysteem

Bedrijf: Comhan Holland B.V.
Standnummer: 03.D105

Het nieuwe, innovatieve aluminium gevelsysteem is speciaal ontwikkeld voor het creëren van unieke én duurzame gevels. Varia-Click maakt het mogelijk dat elke gevel anders wordt doordat de profielen in afmeting kunnen variëren en de opstelling van de profielen zelf bepaald kan worden.

Klik… en klaar!
Het systeem bestaat uit twee aluminium profielen: een onder- en bovenprofiel. Het onderprofiel wordt aan de gevel gemonteerd en het bovenprofiel wordt vervolgens eenvoudig bovenop geklikt. Hierdoor kost het afwerken van een gevel met deze methode een stuk minder tijd ten opzichte van de traditionele methodes. Ook is het mogelijk om snoeren en kabels volledig in de profielen weg te werken.

Oneindig veel looks mogelijk
Dit nieuwste gevelsysteem is gemaakt van aluminium maar kan in oneindig veel looks geleverd worden. Denk aan in kleur anodiseren of poedercoaten, maar ook sublimeren naar een hout-, steen- of metaallook! Het systeem is daarnaast licht, onderhoudsarm, aanpasbaar naar uw wens, biedt grote ontwerpvrijheid, kan in korte tijd worden geplaatst én ziet er mooi uit.

Duurzaam product
Tot slot is dit een duurzaam product: aluminium is erg goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Dus aan het eind van de levensloop wordt veruit het grootste deel van het aluminium weer hergebruikt!

Info exposant

Lichtgewicht motorzadel

Bedrijf: Feronyl | Sub-Alliance
Standnummer: 04.B126

Feronyl besloot een stap verder te gaan in lichtgewicht oplossingen met een geavanceerde composieten sandwichbenadering. Deze bestaat uit continu vezelgeweven composieten.

Innovatief motorzadel
In samenwerking met Engel en KTM zijn we erin geslaagd een innovatief motorzadel te creëren. Het heeft 33% van zijn oorspronkelijke gewicht verloren en 46% van zijn ontwerpomhulsel verminderd, zonder afbreuk te doen aan de stijfheid.

Efficiëntie
Onze belangrijkste doelstelling is om de uitstoot voortdurend te verminderen en de efficiëntie van het productgebruik te optimaliseren.

Duurzame benadering
Het verbeteren van productprestaties door gewichtsvermindering is een echt duurzame benadering van mobiliteitsontwerp voor de toekomst.

Slimme aanpak
De aanpak van Feronyl brengt een hoge stijfheid, een laag gewicht en een agressieve prijsstelling op de markt.

Info exposant

Food Grade 3D print materialen

Bedrijf: Oceanz B.V.
Standnummer: 03.D010

Onze innovatie is het gebruik van 3D geprinte materialen welke in direct contact mogen komen met voedingsmiddelen conform de daarvoor geldende wettelijke eisen.
Veiligheidseisen
Oceanz Food Grade producten voldoen aan de veiligheidseisen voor Food Contact Materials (zoals omschreven in de EC1935/2004), met onder meer de onderstaande onderwerpen:

  1. Gebruikte materialen voldoen aan de veiligheidseisen (EU10/2011)
  2. Proceskwaliteit is geborgd (ISO 9001, EC 2023/2006 – GMP)
  3. Traceerbaarheid van gebruikte middelen en producten
  4. Benodigde documentatie om bovenstaande te borgen (Declaration of Conformity)

Geen standaardoplossing
Op het Innovatie Plein tonen wij een aantal 3D geprinte onderdelen (machineonderdelen en/of grippers voor voedselverwerkende machines) met daarbij een uitleg middels een korte beschrijving. Wij kunnen nagenoeg elk ontwerp van een klant printen met deze materialen. Onze innovatie is met name interessant voor machinebouwers die productielijnen produceren voor de voedselverwerkende industrie en voor andere partijen die deze industrie beleveren.

Info exposant

Innoverende zwenkwielen

Bedrijf: DM Wheel Systems
Standnummer: 04.A101

We tonen 3 verschillende innoverende zwenkwielen die speciaal gemaakt zijn voor toepassingen in de ‘automated guided vehicles’ branche.

Unieke functie
Deze wielen hebben elke een unieke functie welke de zwenkuitslag van een AGV kan verminderen. Dit is belangrijk tijdens het omkeren van het apparaat.

  • Het 1e wiel heeft een schokdempende functie, dit om oneffeneden in de grond op te vangen.
  • Het 2e wiel heeft een dubbele draaikrans om de aglemene zwenkuisslag met meer dan 50% te verminderen
  • Het 3e wiel heeft een dubbel wiel met een kantelende as om over vuil en andere kuilen heen te rijden, ook kunnen beide wielen afzonderlijk van elkaar in de tegengestelde richting draaien waardoor het wiel bijna zonder zwenkuitslag kan draaien.
Info exposant

High Tech Mold Insert

Bedrijf:  Voestalpine
Standnummer: 03.D040

Geavanceerde Additive Manufactured Mold Insert:

  • Elimineert oppervlaktedefecten van kunststof produkt met een variothermisch proces
  • 18% snellere cyclustijd met conformal heating/cooling ontworpen door #voestalpine Additive Manufacturing
  • Innovatieve ontwerpkenmerken

✔curved sensorintegratie door #voestalpine Additive Manufacturing

✔textuur, hologram en digimarc door #eschmann textures international

✔PVD-coating van #voestalpine eifeler Coatings

Samenwerking
Een samenwerking met FBB Formenbau Buchen GmbH en OKW Odenwälder Kunststoffwerke Gehäusesysteme GmbH

Info exposant

Gepatenteerd pompsysteem

Bedrijf: AMS Group B.V.
Standnummer: 04.A029

Volgens de nieuwe regelgeving worden “single use” disposables zoals sachets en plastic bakjes voor o.a. sausjes binnenkort verboden in NL / EU en daaropvolgend ook in de VS.

Saus dispenser
Kraft Heinz heeft een nieuwe saus dispenser ontwikkeld met een gepatenteerd pompsysteem die ervoor moet gaan zorgen dat plastic sachets vervangen worden, en niet zoals de oude saus dispenser die je momenteel nog wereldwijd kunt terug vinden blijft doorlekken.

Info exposant

Energiebesparende vacuümpomp

Bedrijf: BIBUS B.V.
Standnummer: 04.C061

Op het Innovatie Plein tonen wij een energiebesparende geïntegreerde mini vacuümpomp met ASR (Air Saving Regulator).

Plug and play
Deze kleine vacuümpomp is plug en play. Door de compactheid is de vacuümpomp dicht bij de zuignappen te plaatsen, waardoor er een snellere reactietijd behaald kan worden.

Energiebesparing
In het thema duurzaamheid beschikt de LEM serie van COVAL over een geïntegreerde drukregelaar, waardoor de vacuümpomp optimaal werkt bij 3.5 bar. Dit in tegenstelling tot de concurrentie waarbij dit gemiddeld 5-7 bar is. Dit resulteert in een energiebesparing van gemiddeld 40%.

Info exposant

Borgring met CE-markering

Bedrijf: NORD-LOCK Group
Standnummer: 03.A097

Toen Nord-Lock, onderdeel van de Nord-Lock Group, in 1982 de innovatieve spieborgingstechnologie introduceerde, groeide het bedrijf snel uit tot de huidige marktleider op het gebied van boutverbindingsoplossingen. Nu slaat het bedrijf opnieuw een nieuwe weg in door de toevoeging van CE-markering aan zijn borgringen aan te kondigen. Vandaag de dag biedt geen enkele andere wereldwijde leverancier borgringen met CE-markering aan en het feit dat Nord-Lock dit nu voor elkaar heeft, plaatst het bedrijf in een unieke positie.

CE-markering
De mijlpaal van het behalen van de CE-markering versterkt de raison d’etre van Nord-Lock – het beschermen van investeringen van klanten en het beschermen van mensen. Het is ook een bevestiging van de reeds gevestigde reputatie van Nord-Lock als de aangewezen partner wanneer veiligheid en betrouwbaarheid er echt toe doen.

Info exposant

Wij danken de exposanten die het Innovatie Plein mede mogelijk maken: